Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om man tar selvmord i offentligheten?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hva skjer om man tar selvmord i offentligheten? F.eks foran stortinget eller slottet eller bare i en park?

Besvart 11.01.2019 22:05
 

Svar
Hei, gutt 17 år

Dette blir litt vanskelig å svare på og jeg er ikke sikkert på om jeg forstår helt hva du spør om. Dette fordi det kommer jo an på situasjonen. Kanskje er det mest sannsynlig at noen oppdager at en person forsøker å ta livet sitt slik at dette blir avverget og den som vurderte å ta selvmord ikke kunne gjennomføre. Dersom noen hadde gjennomført et selvmord i offentlighet ville jo denne personen bli ganske raskt funnet og det hadde nok vært vanskelig for den som fant vedkommende - slik som det vil være ved selvmord helt uavhengig av hvor det blir gjort. 

Det at du lurer på dette får meg til å bli litt bekymret for om du har selvmordstanker/planer. Dersom du har det er det lurt at du snakker med noen direkte om dette. Ikke sitt alene med tankene! Ta kontakt med helsesøster, helsestasjon for ungdom, fastlegen din for å få oppfølging. Dersom du trenger akutt hjelp kan du ringe legevakten på tlf 116 117, dersom det står om liv gjelder tlf 113. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett