Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått sparken eller utestengt og vil klage.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, når en privat firma eks Stena Line eller fritidsklubb eller andre firma, mener at jeg har gjort noe lovbrudd eller ikke har fulgt loven dems. Og jeg mener at, jeg ikke har gjort noe feil. Jeg mener at de private firma misforstår situation, men vil ikke høre på meg og gir meg sparken eller utestenger meg. Hvem er det, jeg skal klage til?? Hvilken rettsystem kan ta denne saken??

Besvart 11.02.2019 21:03
 

Svar
Hei

Det er litt vanskelig å svare på spørsmålet ditt når vi ikke helt vet hva du har gjort. Det vil også være forskjell på hvilke regler som gjelder når det er snakk om oppsigelse av et arbeidsforhold, og når det er snakk om en utestengelse fra å benytte deres tjenester som kunde. 

Hvis du har havnet i konflikt med noen og ønsker å finne en løsning, kan det kanskje hjelpe å benytte konfliktrådet. Les mer om det i vedlagte artikkel.  

Du er velkommen til å stille et nytt spørsmål. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Diskriminering i arbeidslivet

Diskriminering på jobben (colourbox.com)

Det er flere lover som skal beskytte mot diskriminering i arbeidslivet – Likevel opplever mange usaklig forskjellsbehandling.

Les mer

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Faglig hjelp/bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om faglig hjelp/bistand