Hopp til hovedinnholdet

Fikk avslag etter kredittsjekk. Hva betyr det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Vet ikke helt hvilken kategori dette tilhører i. Men i dag ringte jeg min mobiloperatør, Ice, angåede eierskifte fra min mor til meg selv. De sku gjøre en kredittsjekk på meg, men damen sa at jeg fikk avslag, men det sto ingen grunn til hvorfor. Hva kan grunnen være, og hvordan kan jeg finne ut av det? Jeg har jobb og egen inntekt, har ALLTID betalt regninger innen fristen, og ikke gjort noe som helst ulovlig. Jeg stresser skikkelig over dette, siden jeg vet jeg ikke har gjort noe galt.

Besvart 18.02.2019 14:53
 

Svar
Hei

En kredittsjekk gjøres av egne firmaer på vegne av banker, mobilselskaper osv. Den som har bestilt kredittsjekken, må ha en saklig grunn for å gjøre det.

Selv om du kan ha en dårlig kredittscore, betyr ikke det at du har gjort noe galt. Det kan være mange grunner til at man får lav score, som at man er ung, bor hjemme eller ikke eier bolig.

Spør gjerne Ice direkte om hvorfor du har fått avslag på mobilabonnementet. Det kan være så enkelt som at de har gjort en feil.

Vi håper dette var til hjelp :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett