Hopp til hovedinnholdet

Distribusjon av bilder av narkotika

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt som har en vlogg på snapchat og jeg sender bilder av narkotika (feks hasj molly amfetamin osv) når jeg er i polen, og når jeg kommer tilbake til norge kan jeg få noen konsekfenser om politiet ser gjennom snapchat bildene mine, og er det trygt å ha bilder av narkotika på snapchat? Eller bør jeg slette det Jeg synes at politi i norge kan ikke gjøre noe siden det har skjedd i en annet land... håper å få svar så fort som mulig

Besvart 13.08.2019 17:31
 

Svar
Hei

Det er ikke mulig for meg å svare på lovligheten i disse bildene. Dette vil blant annet bero på formålet med bildene, og i hvilken sammenheng bildene tas og sendes. Brukes bildene for eksempel i forbindelse med salg av narkotiske stoffer, vil dette trolig være ulovlig både etter norsk og polsk lovgivning. Dersom vilkårene i straffeloven § 5 også er oppfylt, vil norsk politi i dette tilfellet kunne etterforske saken, og du vil kunne dømmes i Norge for forholdet. 

Det er uklart for meg hva du mener med trygt å ha bilder på Snapchat, men det er viktig å være klar over at alle bilder du laster opp til Snapchat, vil ligge lagret, og kan dermed hentes ut for eksempel av politiet i ettertid. 

Det er også viktig å være klar over at dersom man blir dømt for narkotikakriminalitet, kommer dette på rullebladet, og det kan få store fremtidige konsekvenser. Les mer om dette i denne artikkelen.Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer

Pass på hva du deler på nettet

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Vi er mer personlig og åpne på nettet enn noen ganger før. Husk på at det du deler kan slå tilbake på deg senere.

Av: Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett