Hopp til hovedinnholdet

Lån av penger.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sender et nytt spørsmål, siden jeg har glemt koden. Jeg hadde lånte en venninne (vi er ikke kjærester, bare venner og vi er ikke søsken og vi er heller ikke i slekt i det hele tatt) Hun er 21 år gammel. Jeg lånte henne 2300 kr. privat fordi hun hadde hatt flere uker med sommerferie og derfor hadde hun IKKE fått så mye lønn fra jobben sin i det siste. Hun hadde lovet og betale meg tilbake de 2300 når hun fikk lønn den 27. August, men hun har ikke betalt meg tilbake slik hun lovte meg. Jeg har purra på henne og sagt at jeg MÅ få tilbake-betalt, men hun bare ignorerer det. Kan jeg politianmelde/saksøke henne for dette? Er det konfliktrådet eller forlikrådet jeg må henvende meg til? Kan jeg hå rettens vei?

Besvart 03.09.2019 09:51
 

Svar
Hei

Dersom hun ignorerer deg, så kan det være en idé å kontakte konfliktrådet og be de om å kontakte henne for et samtykke til et møte i regi av konfliktrådet. I et tilrettelagt møte, ledet av en nøytral mekler vil dere få muligheten til å snakke ut og finne en løsning som fungerer for dere begge. Dette kan dere skriftlig gjøre i form av en avtale dere begge signerer på, så er det lettere for fremtiden å vite hva som er avtalt og vil kunne skape en sterkere forpliktelse.

Konfliktrådet er en landsdekkende gratis tjeneste med frivillig deltakelse for alle. Du bør kontakte ditt lokale konfliktråd og be om en samtale med en rådgiver, gå inn på www.konfliktraadet.no/ og finn ditt konfliktråd.  

Du kan alltids anmelde dette, men politiet vil mest sannsynlig be deg forsøke konfliktrådet først. Å gå rettens vei vil nok kanskje koste mer enn hva du har utestående, så det er nok ikke å anbefale. Ønsker deg lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett