Hopp til hovedinnholdet

noen sprer rykter

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært involvert i seksuelt overgrep også fikk jeg vite at en venn av meg har sagt det til andre. Er det noe jeg kan gjøre med det. Kan man politi anmelde noen for det?

Besvart 02.09.2019 09:29
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for mailen din.
Det er trist å lese at du har blir utsatt for seksuelt overgrep. Dette er forhold du helt sikkert kan anmelde. Siden du ikke er eldre enn 14 år råder vi deg til å snakke med trygge voksne personer rundt deg så du kan få trøst og råd om hvordan du går videre etter et seksuelt overgrep. 


Så til det du faktisk spør om i mailen din. Om du kan anmelde vennen din for å ha fortalt til andre om det du antageligvis har fortalt til din venn om overgrepet.

Det vennen din har gjort er ikke straffbart etter straffeloven. Så vi tror ikke du hadde kommet noe videre med dette hos politiet. Men du må i allefall snakke med vennen din å for si klart ifra at dette ikke er greit. Det vennen din vet har du sikkert fortalt i fortrolighet, og fordi du stolte på vennen din og trengte noen å snakke med etter en vond opplevelse. Din venn har ikke sett at dette er viktig for deg. Mange ganger ser man kanskje ikke hva som er helt rett og galt før noen sier fra til dem. Håper du klarer dette.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111 , hjemmeside www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000, hjemmeside www.incest80057000.no

Vi ønsker deg lykke til videre

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett