Hopp til hovedinnholdet

Mamma må inn å sone en dom på tre måneder. Hun sliter psykisk. Finnes det INGEN annen løsning enn å sitte i fengsel ? Hun har jo et annet grunnlag, siden hun sliter?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg trenger hjelp litt raskt ! Jeg har en mor som har blitt dømt 3 månders fengsel for å ha kjørt i bil rett etter hun hadde tatt noen piller. Dette skjedde for 2 år siden, men hun fikk ikke beskjed før for noen dager siden at hun skulle inn. Mamma trenger hjelp. Fordi hun lider psykisk.Hun har vær inlagt på sykiatrisk før også, men trenger fortsatt hjelp. Kan dette væe riktig at hun skal være inne så lenge? Finnes det INGEN annen løsning enn å sitte i fengsel ? Hun har jo et annet grunnlag, siden hun sliter? Trenger svar raskt, hilsen en utrolig bekymret datter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at du er bekymret for moren din. Hvis hun er i behandling nå må hun snakke behandleren sin. Er hun ikke det så bør hun ta kontakt med fastlegen sin. Hun trenger å finne ut om hun er soningsdyktig. Det kan hende at du kan få omgjort dommen til betinget eller annen form for behandling. Dersom hun er alene forsørger for deg og eventuelle søsken kan dette også ha en betydning.

 

Håper dette er til hjelp!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett


Quiz: Hva vet du om spill? #2

Når ble Warcraft-universet, som WoW bygger på, introdusert?