Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med å komme meg tidsnok til skolen. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15år, jeg har nettopp begynt på vg1. Jeg trives på skolen i perioder, Men jeg sliter veldig med å komme meg på skolen.. Jeg er ofte trøtt, sliten, dårlig og har i grunn veldig lite motivasjon.. Dette hadde jeg problemer med gjennom hele ungdomskulen og hadde ganske mye fravær, jeg er redd for at jeg skal ende opp uten karakter i fag pga dette med tanke på den nye fraværsregelen...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har hatt problemer med å komme deg presis på skolen på grunn av at du er trøtt, sliten, er lite motivert og oppleve mistrivsel. Du skriver også at du er redd for at den nye fraværsordningen kan føre til at du kan ende opp uten karakter i noen fag. Forstår at dette er vanskelig for deg. Samtidig er det du som kan gjøre noen med dette! Det vil kreve noen av deg, men kanskje blir det lettere enn du tror.

Du skriver at du har startet på videregående skole. Der har du en ny start! Tenk igjennom hvorfor du er så trøtt og sliten. Kan det være på grunn av at du sover for lite, trener for mye eller for lite, ikke har et sundt kosthold, kanskje spiser du for lite og mangler vitaminer. Det kan være flere ting som kan gjøre at du ikke "orker" å stå opp tidsnok om morgenen. Er det noen av dette som er problemet ditt så er det noen du kan gjøre noen med for å få det bedre. Du kan også ta kontakt med skolehelsetjenesten på skolen din og få veiledning i forhold til helse og trivsel.

Det er lurt å ha minst mulig fravær på grunn av at du ikke orker, er trett eller ikke er motivert for skole en dag. Fraværet skal brukes når en er syk. Da er det gyldig fravær om du får dokumentert det.

Noen tar et friår og gjør andre ting før de startet på videregående skole. Kanskje er et friår noen for deg slik at du får bedre motivasjon. Jeg legger en link under svaret som du kan lese om det å ta et pause år mellom ungdomskolen og videregående skole.

Legger flere artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg lykke til.

 

 

 

 

 

 

Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Pause fra videregående?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange dropper ut av videregående skole før man er ferdig. Det er mange årsaker til dette, men det er lurt å starte opp igjen etter pausen.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer

Dette skjer hvis du hopper over frokosten

Jente sover ved bordet (colourbox.com)

Kroppen din trenger frokost! Les hvorfor her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen