Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Er det mulig og nesten ikke ha spist noe på en hel dag og ikke være sulten?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, at er det mulig og nesten ikke ha spist noe på en hel dag og ikke være sulten? Idag har jeg spist en yoghurt 11:30, også spiste jeg to boller 14:30 og nå er klokka 22:35 og jeg er ikke sulten. Jeg har lagt merke til det ofte at jo mindre jeg spiser jo mindre sulten blir jeg. Hvordan er det mulig egt? Jeg føler meg helt fint nå, er verken svimmel eller sliten osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Er det en grunn til at du ikke spiser? Selv om vi i blant ikke føler sult så trenger kroppen mat. Særlig når du er ung og er i vekst og utvikling. 

Mange som spiser mindre kan oppleve at dette også påvirker appetitten, men på sikt er det ikke bra å spise så lite som det du beskriver. En ting er at du kan bli slapp og trøtt. Selv om du ikke føler deg sliten, så får du ikke i deg viktige næringsstoffer kroppen trenger for å fungere. I to boller er det svært lite næring. 

Du trenger grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter, fisk og melk og ellers et variert kosthold for å ha en sunn kropp. 

Vennlig hilsen ernæringsrådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold