Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt mobbet i et år og tenker hele tiden på hva jeg spiser, så jeg lurer på hva det er som er feil med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. vet ikke helt hvordan jeg begynner så hopper bare i det. jeg har blitt mobbet i ca 1 år, å siden da har jeg f.eks blitt kalt verktøykasse, skeiv, er nett, baksnakking, og face2face. det har mest dreid seg om utsende og vekt. jeg tenker hele tiden på hva jeg spiste i sta og at jeg ikke er verdig nok til å spise. veier 43 kg og er 161 cm høy. jeg pleide å selvskade men ikke så mye nå får jeg vill ikke at mamma og pappa skal finne det ut.. så jeg lurer på hva som er feil med meg? jeg gråter meg i søvn pga at jeg synes jeg har spist for mye, å jeg tenker på alt folk har sagt til meg.. å uansett hvor mye jeg vill det skal gå bort kommer det bare til bake. jente, 13.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har blitt mobbet i et år og at det meste er om utseende og vekt. Du forteller også at du opplever at du hele tiden tenker på hva du har spist og at du ikke er verdig til å spise. Det å gå rundt med disse tankene alene er ikke greit. Det er slitsomt og vanskelig. Tankene kan føre til at du starter og tvile på seg selv. Snakke med en voksen som du stoler på og som kan hjelpe deg med å sortere tankene dine. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen. Helsesøster kan hjelpe deg eller henvise deg til noen som kan hjelpe deg. www.ung.no/psykisk/selvhjelp/3187_Kaos_i_hodet_og_f%C3%B8lelser_som_koker.html Skolen har et ansvar for at det skal være et godt skolemiljø der ingen skal bli mobbet. Blir du mobbet på skolen kan du ta kontakt med en lærer, sosiallærer eller rektor. Det er viktig at du snakker med foreldrene din eller andre du stoler på om mobbingen du er og har vært utsatt for. www.ung.no/mobbing/ Ta kontakt med en voksen som kan hjelpe deg videre! Lykke til.


Hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Mobbing

Har du blitt mobbet? På denne siden finner du informasjon om bl.a. skolens ansvar om du blir mobbet, hva du kan gjøre som en venn og du kan lese historier fra noen som har opplevd mobbing. Si ifra, søk hjelp, det nytter!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing