Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Bruker bleie og trenger hjelp til å skifte.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15 år som fortsatt må bruke bleie rett å slett fordi at jeg fortsatt bæsjer og tisser på meg og da mener jeg mye. Jeg synes det er flaut å gå med bleie på skolen fordi alle flirer av meg og kaller meg baby, jeg har også veldig liten tiss den er ca. 3-4 cm i stiv tilstand er det normalt når du er 15 år å ha en så liten tiss, det var en gang på skolen i et friminutt hvor jeg stod å pratet med noen og da kom det noen bak meg og dro av meg buksa og bleia slik at alle kunne se den lille tissen min. Men tilbake til hvorfor jeg sendte dette spørsmålet var jo fordi at jeg må fortsatt bruke bleier og jeg synes det er vanskelig å skifte bleie på meg selv jeg synes det er så vanskelig at jeg ikke klarer det selv så hvis jeg har et uhell på skolen så sier jeg bare i fra til læreren min og hun hjelper meg og skifte og når jeg er hjemme så er det mamma som skifter på meg og når jeg er med venner så er det mødrene deres som skifter på meg, håper på svar så fort så mulig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er selvsagt ikke lett å være i en slik situasjon som du forteller om her.

Slik vi på ung forstod spørsmålet ditt så virker det som om du ønsker å kunne skifte bleie på deg selv. Det er vanskelig for oss på ung å vite hvorfor det er så vanskelig for deg å skifte bleie på deg selv. Hvis det er noe som kan tilrettelegges så du kan få det til lettere hadde det vært det beste. En slik tilrettelegging og hjelp må du få av fastlege eller om du har hjelp fra kommunen. Da kan man kanskje trene deg opp slik at du kan skifte selv hvis det er mulig. 

En stiv penis er oftest mellom 8-20 cm. Det er allikevel mange har større eller mindre. Det er også fint å snakke med fastlegen din om slike ting for legen din kjenner deg best. 

Du forteller også om grov mobbing på skolen. Dette er det utrolig viktig at du forteller en voksen om. Det er helt ulovlig å gjøre slike ting som du forteller at andre har gjort mot deg. Noen mennesker tenker ikke over hvor mye vondt de kan gjøre mot andre bare fordi de ønsker å ha det litt gøy selv. Det er tegn på at disse menneskene ikke har evne til å sette seg inn i hvordan du har det og bare tenker på hvordan de kan føle seg bedre selv. Det er utrolig trist. Snakk med en voksen rundt deg om hvordan det er på skolen. Du skal ikke ha det sånn og dette er helt klart en feil hos de som gjør dette mot deg, ikke hos deg. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse