Hopp til hovedinnholdet

Jente lurer på hvorfor hun ikke har skyldfølelse etter å ha mobbet og samtidig bedt en person om å ta selvmord.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har mobbet en jente på instagram å jeg har skrevet ta selvmord å at ingen liker deg å du er like stygg som trolle å jeg har ikke skyld følese å jeg lurer på hvorfor jeg ikke har skyld følese etter det jeg gjorde å jeg har gjort det to ganger å jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det to ganger Å jeg vet hvem hun er hun Vennene mine sier at jeg er venn med henne men jeg føler ikke at jeg kan stole på henne å hvis hun jeg mobbet hadde Vært vennen min så hadde jeg ikke gjort det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg må si at syns det er tøft av deg å kontakte oss når du forteller at du har mobbet en jente og sagt til henne at hun kan ta livet sitt. Du sier at du lurer på hvorfor du ikke får skyldfølelse. Siden du skriver til oss, så får jeg en klar følelse av at du skjønner at det du har gjort ikke er greit. For det er virkelig ikke greit å si til noen at de skal ta selvmord. Hva hadde du tenkt dersom personen faktisk tok sitt eget liv? Og hva hadde du tenkt dersom noen skrev de samme tingene til deg på din instagram?

Så tilbake til spørsmålet ditt. Du lurer på hvorfor du ikke får skyldfølelse. Vi mennesker er forskjellige. Noen får veldig lett skyldfølelse og andre får det sjeldent. Jeg vet ikke om du kjenner på skyldfølelse i andre situasjoner? Det kan kanskje være til hjelp for deg å snakke med noen om det du tenker på. Noen ganger kan man snakke med venner, andre ganger er det bedre å snakke med helsepersonell. Du kan oppsøke helsestasjonen der du bor. 

Kanskje får du svar på spørsmålet ditt og finner mer ut av hvem du er og hvorfor du handler som du gjør.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du en god venn?

Det er viktig å ta vare på hverandre. Mener du selv at du er en god venn?

Gå til vote

Hva kan den som blir mobbet gjøre?

Den som blir mobbet eller frosset ut har ikke ansvaret for at mobbingen skjer. Men er det noe han eller hun kan gjøre selv for å få det bedre? Kommentér under.

Gå til vote

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing