Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke lenger at en gutt i klassen alltid sier stygge ting til de "upopulære" i klassen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. I klassen min går det en gutt som vi jeg velger å kalle Tom. Tom har alltid vært en som har sagt stygge ting til alle de "upopulære" i klassen. Bare sånn at lærerne ikke hører det. For eksempel på bussen. For to dager siden skulle jeg gå på bussen, og gå litt lenger bak for å sette meg med venninna mi. Men før jeg rakk det begynte Tom å rope ting som: ingen liker deg! ikke kom bak her, da banker jeg deg! du lukter hest! o.s.v. det er sånt som skjer hele tiden, men ingen tør si ifra om det. nå nylig begynte det ei i klassa mi fra thailand. hun har han gått løs på fra dag 1. hun blir kalt ting som tuk-tuk, "efant" thailansk vaskekone og sånt. Hvis hun står å snakker med noen på pulten foran tom, roper han: kom deg vekk! stå et annet sted! det lukter tuk-tuk her! f*ck off! jeg blir skikkelig sint. men hvis jeg sier noe til noen lærere, blir jeg liksom ukul. da ser folk ned på meg. Jeg orker ikke dette mer, at både jeg og,andre regelmessig får sånne kommentarer slengt i ansiktet.hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar dette opp med oss i Ung, jente 13 år.

Jeg forstår at du kvier deg for å si fra til lærerne, men gutten du omtaler som Tom, er en mobber. Og mobbingen må stoppes umiddelbart!

Han holder på i "det skjulte" slik at de voksne på skolen ikke får det med seg.

Du er nødt til å fortelle om det. Hvis du snakker med læreren, kan du be om å forbli anonym. Det er også en mulighet at dere går sammen flere og tar en prat med læreren. Sammen er dere sterkere og læreren vil også skjønne omfanget av problemet.

Det er veldig forståelig at du ikke orker mer. Om det er vanskelig å snakke med læreren, kan du også snakke med helsesøster eller sosiallærer, om det føles enklere. De tar saken videre på skolen hvis du synes det er ok.

Ønsker deg masse lykke til! Les gjerne også vedlagte artikler.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing