Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt mobbet siden 4 klasse, i 8 ble det og fysisk. Har byttet skole, det gikk bra en stund. Har fått hjelp siden 4 klasse. Mye krangling hjemme, jeg låser døren til rommet mitt og er der. Foreldre som jobber i offentlig hjelpetiltak. Vil bort.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 år og begynte og bli mobbet siden 4 klasse men i 8 begynte det og utvikle seg til fysisk mobbing. Stoppet helt og være på skolen i to måneder med lege Erklæring byttet skole etter to måneder hjemme i håp om og få det bedre på skolen. Jeg hadde det bra helt til en annen medelev har begynt og sparke meg og slå vær dag!!!! Jeg slitter selv med depresjoner det viste den helsesøsteren jeg hadde før men ikke den jeg har nå. Jeg har fått hjelp av familliehuset helt siden 4 klasse. Min far jobber innen for barnevernet og påinstutisjoner. Det er mye krangel hjemme hele tiden jeg sitter hele tiden inne på romme mitt med låst dør. Jeg stikker ofte av fordi jeg ikke vil bo her, jeg tørr heller ikke og ta kontakt med noen er redd for hva som kan skje.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Ingen skal ha det som du har det. Snakk med helsesøster på skolen eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Barn med foreldre i hjelpetjenestene der de bor trenger hjelp fra andre kommuner. Jeg er usikker på hva som blir gjort i kommunen der du bor, men det finnes løsninger. Helsesøster og politiet på hjemstedet kan snakke med deg. Årsaken til at jeg sier politiet er at barnevernsvakten ofte er stasjonert hos politiet. De kan sammen finne en kommune i nærheten som kan hjelpe deg til å få det bedre. 
Du har og mulighet til å kontakte hjelpetelefoner der du kan være anonym. Legger med telefonnummer. tlf: 116 111 Alarmtelefonen for Barn og Unge er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Dit kan man ringe hvis man blir slått, har foreldre som ruser seg, eller på annen måte har det vondt.  Åpeningstid hverdager kl. 15.00-08.00. Den er ellers døgnåpen hele året – i helger og på hellig- og fridager. Nettsider: www.116111.no E-post: post@116111.no
Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 Her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Jeg har og lagt med noen artikler du kan se på , mulig du finner noe nyttig der og.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing