Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt mobba siden 1 klasse. Jeg har alltid vært den største i klassen og blir bestandig kalt feit og stygg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er en jente på 12 år, og jeg har blitt mobba siden 1, kl Jeg har alltid hvert den største i klassen, jeg blir bestandig kaldt feit og stygg, og jeg har kutta meg mange ganger, og jeg har fortalt det til mamma og hun sendte søknad til bup, og jeg fikk plass, men den hjelper ikke, jeg har prøvd å spy mange ganger men det kom ikke noe, jeg er dritt lei! Jeg har prøvd å ta selvmord MANGE ganger! Jeg har mange arr på armen. Jeg har vert veldig nære på å dø, men jeg var for redd, jeg føler meg så dårlig, jeg vil dø akkurat nå! Jeg fikk en trussel av noen, det var når jeg skulle dra på leirskole, så fikk jeg en melding av noen mobbere som jeg ikke vet hvem er, om at de skulle komme å ta meg! Og klippe av det stygge håret mitt, og etter det så har jeg følt meg dårlig, å jeg vil ikke bli sett på som ett mobbeoffer, Jeg gråter hver kveld, og tenker på de stygge tingene som har kjedd, og gruer meg til neste dag, da er det enda en dag med mobbing, det tar aldri slutt! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det etter flere år med mobbing. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg og at du har det vondt nå. Det er ikke greit at noen plager deg og sier vonde ting til deg!

Du har blitt henvist til BUP. Det tenker jeg er bra for deg. Selv om du opplever at det ikke nytter så er det viktig at du gir det litt tid. Du har mange sår inni deg etter alt du har vært gjennom og det er mange ting du skal bearbeide og få på plass. Hvis jeg forstår deg rett så strever du med selvskading og trang til å kaste opp maten du spiser.

Dette er strategier som ofte kan regulere det vonde og smertefulle som man bærer på inni seg - slik som du kanskje gjør.

Selvmordstanker er heldigvis bare tanker og ofte så kan de være et uttrykk for at man ønsker at det som er vondt skal forsvinne. Det trenger ikke bety at man har lyst til å dø!

Når man gjentatte ganger får høre negative kommentarer fra andre så vil man tilslutt begynne å tvile på seg selv. Da kan man få en slags indre konflikt fordi man egentlig ikke kjenner seg igjen i det mobberne sier.

Du er ikke feit og stygg! Du er du! Du skal være stolt av å være deg!

Mitt råd til deg er å ha tillit til at BUP kan hjelpe deg. Det vil bli bedre etter hvert!

Det som skjer nå med trusler til deg i  din skolehverdag er viktig at du snakker med noen om. Det kan være en lærer, rådgiver, helsesøster eller rektor.

Du skal ikke måtte være redd for å gå på skolen!

Forsøk å tenk på at de som sender deg slike meldinger ikke kjenner deg og har ingen grunn til å si stygge ting til deg. Det er ikke deg det er noe galt med! Det er ikke greit at de plager deg!

Ved å snakke med noen om dette vil du kanskje ikke føle deg så alene og det er godt å vite at du har noen som støtter deg.

Jeg har lagt ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing