Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Når går grensen fra erting til mobbing? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i 8. Klasse og lurer litt på hva grensa til at erting kan bli kalt mobbing er? Det er en gutt på trinnet mitt som syntes det veldig artig og lage forskjellige kallenavn til meg. Han bytter litt etter hvert men nå i det siste har han kalt meg «russer». Jeg aner ikke hvor han har det fra for jeg er ikke fra Russland og har ingen slektninger derifra, men han syntes bare jeg ligner på en russer. Og selvfølgelig hører jo alle på han, som da har ført til at flere av venninnene mine har begynt og kalle meg det. De mener det tydeligvis negativt siden han sier at alle russere er stygge. Jeg blir kalt dette hver dag av forskjellige personer og det er bare fler og fler som sier det. Det er ikke noe gøy og få slengt dette i ansiktet hver gang jeg ser han og andre personer. Ville dere kalt dette for mobbing eller er dette bare noe jeg har fått i hodet mitt?

Besvart 12.01.2018 18:42
 

Svar
Hei

 

Det du forteller syntes jeg virker veldig som mobbing. Det er ikke en bestemt grense på når erting kan bli kalt mobbing. Mobbing er en subjektiv følelse, det vil si at det er du som selv må kjenne på om du føler deg mobbet eller ikke. Ut i fra det du skriver, syntes jeg ikke dette høres greit ut og minner om mobbing. Du skriver at det er mange som sier det, og at du selv ikke syntes det er noe gøy å få slengt dette i trynet. Så jeg syntes ikke dette er bare noe du har fått for deg i hodet ditt.

 

Jeg syntes ikke du skal gå rundt og bli kalt «russer», spesielt når du skriver at det er ment negativt. Rektor og skolen har et ansvar å ta tak i mobbingen, og plikter også til å gjøre dette. Det er viktig at du ikke skal sitte med dette alene, så jeg syntes du bør si ifra til noen. Det er derfor viktig at du forteller noen på skolen din, en lærer eller en annen trygg voksen du stoler på, om hva som foregår. Det er ikke greit at noen sier slikt til deg, og jeg skjønner godt at du ikke syntes det er noe gøy.

 

Håper dette var litt til hjelp.Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing