Hopp til hovedinnholdet

Det er flere år siden jeg ble mobbet. Noen jenter har sagt ting som jeg føler meg såret av. Tenker mye på dette. Har lyst til å fortelle det til noen. Vet ikke hva jeg skal gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, snart 14. Det er veldig lenge siden jeg har blitt mobbet, kanskje fra 4.-6.klasse, og nå går jeg i 8.klasse, men dette er noe jeg har begynt å tenke veldig mye på i det siste. Jeg har virkelig lyst å fortelle dette til noen, men tør ikke. Jeg tar følge med noen jenter hjem fra skolen som for noen dager siden når vi skulle hjem sa: "ånei vi blir mobba, helt seriøst!" også begynte de å le. Det er virkelig ikke gøy for meg å høre på når jeg virkelig har opplevd mobbing og utestenging. Jeg har noen nære venner som jeg ikke tror bryr seg så mye og som jeg stoler på, men jenta jeg ble mest mobba av er en nær venn av dem så jeg tør ikke si dette. Hva skal jeg gjøre? Håper dere forsto dette, og håper på svar <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.no!

Jeg tror jeg skjønner hva du tenker og prøver å beskrive.

Det er naturlig at du er ekstra sårbar for hva andre sier og gjør, når du har en opplevelse av å ha blitt mobbet og utestengt tidligere.

Da kommer de vonde følelsene lett frem igjen og frykten for at det skal gjenta kommer tilbake.

Det blir da også lettere å tolke ting som sies i negativ retning og ta det innover seg.

Kan det være at disse jentene ikke tenkte på deg når de sa det de sa det?

Det er du som har kjent mobbingen på kroppen, som tenker mest på at du ble mobbet, og ikke så lett glemmer denne opplevelsen.

Andre har gjerne en tendens til å glemme det, da de ikke har vært følelsesmessig berørt.

Prøv om du kan legge denne episoden bak deg. Vær hyggelig og grei og vær deg selv når du er sammen med disse jentene, og prøv å late som ingenting.

Hold deg ellers sammen med de vennene du stoler på og føler deg trygg på.

Om du likevel føler behov for å snakke med noen, vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster. Hun har taushetsplikt og er vant til å snakke med barn og unge som har det som deg.

Hun kan også hjelpe deg til å finne gode mestringsstrategier ved å jobbe med tankemønsteret ditt og lettere får tak i de positive tankene, så du ikke blir så sårbar.

Du skal ellers vite at det er veldig strenge regler for å stoppe mobbing i dag og skolen har skolen har et stort ansvar for å stoppe det om det skjer.

Skulle du oppleve andre episoder som du opplever som mobbing, bør du ta det opp med helsesøster eller en lærer du stoler på. Foreldrene dine har også ansvar for å hjelpe deg.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing