Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet. Har selvmordstanker.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har blitt mobbet og utestengt siden jeg var liten. Jeg har heller ingen venner... Jeg har/hadde to da, men hun ene stenger meg hele tiden ute og gjør at det er vanskelig for meg å få nye venner. Fordi når jeg gjør det følger hun etter og begynner å stenge meg ute. Hun bruker også mange hersketeknikker, mens hun andre sier masse stygge ting om/til meg. Som at jeg er dum, lav, at hun ikke vil være med meg og at jeg ikke kan noe om ditt og datt. De får meg til å føle meg så teit og dum. Jeg har hatt selvmordstanker og kuttet meg selv. Alle i klassen får meg egentlig til å føle at jeg er dum. De vil aldri høre mine meninger når vi har gruppearbeid og de overser meg viss jeg prøver å si noe.. Jeg tror det er fordi jeg er ganske dårlig i mat og helse, gym og fordi jeg er så sjenert at jeg aldri sier noe høyt foran klassen i timene.... Men det er fordi jeg sliter med dårlig selvtillit fordi jeg har blitt utestengt så mye.. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vurderer å ta selvmord.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ikke tenke på selvmord som en løsning! Skaff deg heller hjelp til å få satt en stopper for den mobbingen du blir utsatt for! Det jeg håper at du kan gjøre er at du snakker med helsesøster på skolen der du går og/eller en lærer som du stoler på om den mobbingen du blir utsatt for. Vis gjerne helsesøster/læreren (eller andre voksne du snakker med) det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Helsesøster/læreren vil ta deg på alvor og sørge for at mobbingen du blir utsatt for stopper. Helsesøster vil også kunne hjelpe deg å bygge opp selvtilliten igjen slik at du på sikt igjen tør å snakke foran andre.

Jeg legger ved noen artikler her om selvfølelse/selvtillit, selvmordstanker, mobbing og om hvorfor det hjelper å snakke med noen om de problemene man sliter med.

Ikke gå alene med det du sliter med av vanskelige tanker og følelser! Snakk med noen voksne og begynn gjerne med helsesøster eller en lærer på skolen din. Vis gjerne den/de voksne du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. Lykke til!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing