Hopp til hovedinnholdet

Jeg og broren min blir truet med bank hvis vi om mobbing

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, når jeg skulle hente lille broren min ( 10 ) fra skolen, sto det tre gutter på min alder, å dyttet han inntil veggen. Jeg skjønte fort at de plaget han så jeg gikk bort til de å sa at vi måtte gå. Men akkurat da vi begynte å gå, slengte den ene gutten meg hardt inntil veggen sånn at jeg slo hodet. Mens han sa, at viss jeg sa dette til noen skulle de banke meg og broren min. Etter det har ikke jeg eller broren min sakt det til noen. Og nå har den ene gutten byttet til min klasse. Jeg hvet ikke hva jeg skal gjøre, jeg trenger hjelp?

Besvart 16.04.2018 13:20
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Dette høres ikke bra ut. Du oppdaget at lillebroren din ble plaget av eldre gutter. Når du kom bort til dem så dyttet guttene deg inn i veggen. Nå truer guttene deg og lillebroren din med bank hvis dere forteller dette til voksne.

Det er ikke lov å true andre. Det er heller ikke lov å utsette andre for vold, slik som du og lillebroren din ble utsatt for.

Jeg forstår at du er redd for å si i fra til noen om dette. Men det er viktig at du og lillebroren din gjør det. Det er de voksnes oppgave å ordne opp i dette, slik at dere ikke skal bli utsatt for noe fordi dere sier i fra.

Du og lillebroren din går kanskje ikke på samme skole. Men nå har du fått den ene gutten som truet dere i din klasse. Det er ikke godt for deg.

Jeg vil anbefale at du og lillebroren din først sier dette til foreldrene deres. Foreldrene deres kan ta dette direkte opp med foreldrene til de guttene som plaget dere. Et annet alternativ er at du og foreldrene dine tar dette opp med lærer eller rektor.

Skolen har et ansvar for at alle elever trives og har det bra på skolen. Derfor er det viktig å si ifra om mobbing og trakassering. Skolen har stort fokus på det og er opptatt av å hjelpe. Dersom skolen får vite om mobbing så skal det tas på alvor og det skal lages en plan for hvordan det skal løses. Dersom skolen ikke gjør noe, eller at det ikke blir bedre, kan eleven og foreldrene klage til Fylkesmannen.

Disse guttene må få vite at de ikke kan gjøre slikt mot andre. Det er helt klart at dersom de velger å banke deg og lillebroren din fordi dere velger å si ifra til noen, så kommer det til å få store konsekvenser for dem.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing