Hopp til hovedinnholdet

Driver vi med utestenging? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en gruppe på 2 andre jenter bruker og henge ganske mye på fritiden. På skolen er vi også en ganske stor gjeng på 6 stykker. Men de tre andre gjør vi ingen ting med på fritiden, en av venninene mine tar seg veldig nær av dette av at vi ikke er med henne på fritiden, og jeg lurer på om vi holder på med utestenging. Vi er jo alle gode venner men jeg har langt fra et så close forhold med henne en de to andre jeg henger med, samtalene føles meningsløs og unaturlig, og jeg føler vi har ingenting å prate om. Og det er rett å slett bare en klein stemning i mellom oss, derfor er vi ikke så mye med henne på fritiden. Men jeg vil ikke utestenge, fordi det er jeg i mot. Men er det det vi driver med. Vi er ji kjempe mye ilag på skolen men ikke på fritiden

Besvart 10.05.2018 11:56
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut i fra det du skriver, så vil jeg ikke akkurat si at dere driver med utestenging. Jeg vet ikke om de andre jentene har spurt om å være med dere, men hvis de har det og dere sier nei kan det mer ligne på utestenging. 

Men dere er 6 stykker ut i fra det jeg leser, er det bare ei jente du føler du ikke kommer godt overens med? Det trenger ikke å være noen problem, fordi du trenger ikke å være alene med henne. Du kan være med henne og de andre. Da slipper du å føle på det du skriver til meg. 

Hvis du/dere ønsker å være med dem så kan dere spørre. Kanskje har dere ingenting å snakke om fordi dere bare er med hverandre på skolen. Det kan hende dere blir bedre kjent når dere er sammen på fritiden. Det samme gjelder med resten av jentene. 

Så ta kontakt med dem og vær med dem på fritiden. Da kan det være at alle blir bedre venner:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap