Hopp til hovedinnholdet

Har ingen venner på skolen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, tusen takk for at dere svarer det betyr mye. Jeg har absulutt ingen venner, jeg mistet nettopp de få jeg hadde igjen. Jeg vet ikke hva som er galt med meg og hva jeg gjør galt, folk ser på meg som omsorgsfull og det gjør jeg selv og, jeg er en utrolig god vennine og stiller alltid opp om noen trenger hjelp. Men alle bare forlater meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å bli venn med stortsett alle jentene i klassen og jeg har klart å få et vennskap med alle men alle har forlatt meg på et eller annet tidspunkt og nå har jeg ingen igjen. Og venner i andre klasser er ikke en mulighet for vi ser nesten aldri hverandre uansett. Vil ha noen å være med i klassen men ingen vil være med meg. Ofte vurderer jeg å bytte skole men jeg er redd for at det ikke blir bedre og jeg er redd for å møte nye folk og bli kjent med en ny klasse så det vil jeg helst ikke. Å snakke med helsesøster er heller ikke et valg for hun kan ikke akkurat bli en klassevenninne.

Besvart 15.05.2018 09:44
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til oss i ung.no når du ikke har det så bra. Det er naturlig at du er lei deg når du ikke har noen venner i klassen. Du skriver at alle vennene har kuttet deg ut, men at du ikke vet hvorfor.

Jeg vi anbefale deg å snakke med læreren din. Læreren din kan snakke med de andre jentene i klassen, og ikke minst jobbe med klassemiljøet slik at det blir bedre.

Noen ganger vet en selv ikke hvorfor andre ting blir slik det blir. Det trenger ikke å være noe du har gjort som gjør at de har kuttet det ut. Jentemiljøer kan til tider være utfordrendene. Hvis læreren snakker med jentene i klassen kan det endre seg og dere kan sammen ordne opp i det som har skjedd.

Selv om det er vanskelig så prøv og vær åpen, hyggelig og gi et smil, og vis at du bryr deg. Jeg forstår at det kan være vanskelig når du opplever at de andre ikke ønsker å være sammen med deg, men det kan føre til at de begynner å ta kontakt med deg ijen. Det kan være nok til å få i gang en samtale. Det er viktig at du tør å være aktiv og by på deg selv.

Hva er det du liker å holde på med? For mange kan også det å starte med en fritidsaktivitet ved å melde seg inn i en klubb eller forening, eller gå et kurs, være en fin arena til å treffe nye venner. Det at dere har felles interesse, gjør det lettere å bli kjent og dere har noe å bygge videre på. Da får du også venner utenom skolen. 

Ikke sitt med dette alene. Snakk med lærer eller helsesøster. Selv om helsesøster ikke kan bli din venninne kan helsesøster komme med gode forslag og støtte deg nå når du føler at du ikke har noen venner. Helsesøster an altså være en god støtte.

Anbefaler deg også å lese artiklene jeg har lagt ved svaret.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap