Hopp til hovedinnholdet

Jeg har endelig turt å si fra at jeg har det vondt på skolen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt det veldig vondt på skolen i over et år, og jeg har endelig turt å si det til læreren min. Vi kom fram til at vi skulle ha et møte med jentene i klassen. Jeg går altså i 9.klasse. Vi hadde det på mandag, og på tirsdag gikk det veldig fint på skolen. På fredag var det ganske likt som før. Jeg låser meg inne på do i friminuttene, og ingen snakker til meg. Når jeg spør om å finne på noe får jeg alltid et nei. I går kom mamma og fortalte meg at hun hadde snakket med læreren min. Jentene fortalte at grunnen til at de trekker seg unna er at jeg fokuserer mye på kropp, trening og kosthold, samt at jeg skyter mye om at foreldrene mine er rike. Det stakk skikkelig å få høre det, fordi at dette virkelig ikke er noe jeg mener at jeg gjør. "Du har litt ekstra fett på magen", skal jeg ha sakt. Dette har jeg ALDRI sakt. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, jeg er sykt flau og vil bare stenge meg inne. Jeg har virkelig ikke ment noe vondt, og jeg er ikke en mobber. HJELP!!!!!!

Besvart 04.06.2018 20:43
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det i din skolehverdag og at du nå opplever at noen sier at du har sagt ting du ikke har. Dette er ingen god følelse å ha og jeg forstår at det er vondt for deg nå.

Jeg syns det er fint at du kan snakke med læreren din og moren din. Noen ganger så er det dessverre slik at vi blir misforstått eller at noen sier ting vi har sagt som vi ikke kan kjenne oss igjen i.

Noen ganger kan det kanskje være misunnelse eller andre ting som gjør at det blir slike ubehagelige situasjoner.

Hvordan ville det være for deg å ha et møte sammen med læreren og jentene som sier at du har sagt slike ting om det som moren din har fått vite?

Det å være åpen og ha en dialog kan være oppklarende og man kan bli bedre kjent med hverandre. Det er ikke sikkert at du har sagt dette men det kan være oppklarende at de andre forteller til deg hva de mener du har sagt.

Det høres også ut som at det kunne være viktig for deg å si at du er flau og at du ikke har ment noe vondt.

På en slik måte kan misforståelser oppklares.

Du trenger absolutt ikke være en mobber!

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din om den situasjonen du er i slik at du kan få hjelp til å sortere i tanker og følelser du har nå.

Det hjelper å snakke om det!

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være nyttige for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing