Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt mobbet siden fjerde klasse og er redd det skal skje igjen...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har blitt mobbet siden fjerde klasse, først av en guttejeng, og en jentegjeng, fra fjerde til syvende klasse, så av to jenter fra åttende og frem til nå når dkolen sluttet til sommerferien. Skal nå begynne på videregående og starte på nytt, med ny klasse og nye venner, men begynner å bli redd at det samme skal skje... Føles ofte som om det er noe galt med meg siden, det liksom alltid har vært meg som har blitt mobbet. Skolen jeg skal begynne på er en internatskole, så jeg slipper å møte gamle mobbere, men hva hvis jeg blir mobbet på internatskolen også? Da kan jeg liksom ikke rømme for da er det jo både skolen og hjemmet mitt. Jeg vet att dette kansje bare er en unødvendig frykt, men jeg erlikevell veldig redd har tross alt blitt mobbet i 6 år. Noen tips til hva jeg kan gjøre for å bli mindre redd? Er det noe med meg som kan være årsak til den tidligere mobbingen og kan jeg i såfall forandre på det? MVH Bekymret Jente

Besvart 16.08.2018 22:05
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor bekymret du er før oppstart på videregående skole. Jeg forstår at du er bekymret etter alt du har måttet gjennomgå. Det er ikke noe galt med deg!

Jeg er helt sikker på at det ikke er noe med deg som gjør at akkurat du ble mobbet. Mobbing er en stygg sak og går oftest utover uskyldige og tilfeldige.

Det å bli utsatt over mobbing over tid kan påvirke selvbilde og selvfølelsen negativt slik at man blir usikker på sine tanker om seg selv.

Mitt beste råd til deg er å snakke med helsesøster på skolen du skal begynne på slik at du kan få bearbeidet og snakket om dine tidligere erfaringer samt få støtte når du nå skal etablere et nytt nettverk.

Jeg vil ikke si at du har en unødig frykt men jeg tror at denne kanskje kan ødelegge litt for deg når du skal få nye venner fordi du har dårlig erfaring fra før.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til nytte for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og lykke til med oppstart på ny skole.

God klem til deg. Du er god som gull.

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing