Hopp til hovedinnholdet

Mobbing på skolen

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, når jeg vet at en person er opptatt i å få meg til å ha en dårlig skoledag men ikke gjør noe fysisk hvordan får han til å stoppe da (jeg har prøvd alt mulig jeg har snakket med han men kontakt læreren din men ingen gjør noe) og når har jeg rett til å ringe politiet

Besvart 12.09.2018 17:04
 

Svar
Hei

 

Det høres ikke ut som en god skolehverdag, og du har helt rett i at sånn skal det ikke være. Modig gjort av deg å si ifra til personen og også til læreren, du skal ikke stå alene i dette.

Du og alle andre har rett til å ha det bra og være trygg på skolen, noe som også betyr at du har rett til å bli beskyttet mot både fysisk og psykisk mobbing. Det er alltid lov å ringe politiet, men det vil kanskje avhenge av hva som har skjedd eller hva denne personen har gjort mot deg om det er aktuelt at politiet blir innblandet eller ikke. Når du sa ifra til læreren om hva som skjedde, så skal dette tas videre til rektor. Rektor har ansvar for å stoppe det som gjør at du får en dårlig skoledag og det betyr også å stoppe personen som plager deg.

Hvis du vil kan du gå direkte til rektor siden du føler det ikke har blitt gjort noen ting så langt, eventuelt kan du snakke med læreren din en gang til. Det kan være godt å vite at rektor alltid skal tro på det du sier.

 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hva kan den som blir mobbet gjøre?

Den som blir mobbet eller frosset ut har ikke ansvaret for at mobbingen skjer. Men er det noe han eller hun kan gjøre selv for å få det bedre? Kommentér under.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing