Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å dø hver dag. Hvordan bli den glade jenta jeg var før mobbing.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hadde en lærere i 3-4 klasse hun tørte ikke å gripe inn i mobbingen. Læreren jeg hadde fra 5-7 klasse var kjempe flink. Hun hjalp meg mye. Når jeg begynte i 8 klasse fikk jeg en lærer som ikke brydde seg. Hun mener at det bare er fortiden. Jeg har noen få venner på skolen nå, i klassen min er jeg alltid 2 valget til de andre elvene. De tar meg når det er ingen andre igjenn. Dette har utviklet seg til at jeg har mistet tryggheten på meg selv. Jeg velger å små pinne meg selv med å ikke spise, kutte meg, slå hode i veggen og andre måter. Jeg går å ønsker at jeg skal dø nesten vær dag. Greier bare ikke å ta livet mitt. Ingen vet om hvordan jeg har det. Gruer meg alltid når jeg skal pratte om følelser og velger derfor å være stille. Jeg har ikke lyst til å gjøre andre lei seg. Hvordan bli den gamle glad jenta jeg var før 4 klasse

Besvart 08.10.2018 13:08
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her er problemer en må snakke med noen om. Hva vet mamma og pappa om din skolehverdag? Har du fortalt de hvordan det er på skolen nå.?
 Helsesøster på skolen kan du snakke med om alt. Hun kan og hjelpe deg videre dersom hun mener du trenger det. Du kan og ta med foreldrene dine til samtale hos helsesøster. Helsesøster har taushetsplikt og kan ikke fortelle andre hvordan du har det før du har godkjent dette.
Den eneste måten for andre å få informasjon om hvordan du har det er å snakke. Det er ikke lett å fortelle at en ikke har det bra.  
Du vil tilbake til den glade jenta du var  før 4 klasse. Dit kan du komme igjen dersom du er villig til å være ærlig i forhold til din situasjon nå.
Vil du snakke med noen anonymt først kan du ringe til :Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing