Hopp til hovedinnholdet

Har ikke sagt til mamma at jeg ble mobba før

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er 13 år nå og mobbingen startet i 2 klasse da jeg begynte på en ny skole. jeg har flytta nå fra den skolen men har ikke sagt noe til mamma om at jeg ble mobba, burde jeg snakke med mamma? moren min blir ofte sint og jeg er redd hun kan bli sint på meg at jeg ikke sa det til henne tidligere. har hatt problemer med sinne og på den gamle skolen min begynte jentene å alltid krangle med meg og si rykter om at jeg slo dem og sånt. alle visste jeg ahdde sinne problemer så de trodde på jentene, var mest mobbet av guttene og husker best at en av dem kalte meg en ''stygg penis'' sa ifra til læreren men guttene etterpå begynte å lyve om at de ikke gjorde det! jeg har i det siste vært litt mer åpen med mamma men vet ikke om jeg skal snakke med henne. hvis jeg skal være ærlig er jeg glad for at jeg ikke visste hva selvskading var da jeg var yngre, jeg flytta til en annen (den jeg går på nå) i 5 klasse føler meg tryggere i den skolen fordi jeg har venner, jeg har lært meg å kontrollere sinnet.

Besvart 02.12.2018 21:26
 

Svar
Hei

Så bra at du er tryggere på skolen nå, og har mer kontroll på hvordan du reagerer når du blir sint.

Det er vanskelig å vite hva som er lurt å si til moren din. Ofte er det lurt å forklare foreldre det meste. Du må ikke fortelle noe, og det er helt greit at du ikke har sagt noe før. Mange barn som opplever vonde og vanskelige ting synes det er vanskelig å fortelle om det til voksne. Jeg tenker det er urimelig om moren din blir sint om du forteller at du har blitt mobbet. Hvis hun blir sint så trenger ikke det handle om at du har gjort noe galt. Hvis moren din blir sint, så kan du spørre henne om hva som er grunnen til at hun reagerer som hun gjør. Du må ikke si noe til moren din. Si noe til henne hvis du tenker det er bra for deg. Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke har sagt noe.

Du kan også oppsøke helsesøster hvis du trenger å snakke med noen. Eller du kan ringe en anonym hjelpetelefon. Kors på halsen for eksempel, 800 333 21. 

Se også vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing