Hopp til hovedinnholdet

Hva er den enkleste måten å dø på?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt mobbet siden jeg kan huske hver dag helt til 10 klasse da begynte det å ta litt slutt men det skjer enda litt inni mudla men med at jeg er vandt med å bli mobbet så har jeg begynnt å mobbe meg selv altså blitt enige med mobberene å det har jo gott over til kutting å deprisjon å mer tanker på å dø å alt dette er egentlig bare fø at jeg er født med dysleksi å språk vansker så jeg sliter med å lese å skrive å sliter også med å snakke. Hva er den enkleste måten å dø på???

Besvart 12.12.2018 07:40
 

Svar
Kjære gutt 17 år

Det er vondt å høre at du har blitt mobbet så lenge og nå har det så vanskelig at du tenker på selvmord.

Når du har tanker om at livet ikke er verdt å leve, er det viktig å snakke med en voksen om det. Det er kanskje ikke det du føler for å gjøre akkurat nå, men jeg håper du kan gi det et forsøk siden man vet at det hjelper best. Jeg har møtt mange som har det veldig vanskelig og vært usikker på å snakke med noen om selvmordstanker, men som har sagt at det var en stor lettelse etter å ha fortalt om det til noen. Da blir man ikke like alene om å det så vondt og man kjenner at det er andre som vet og som kan passe litt ekstra på.

Kanskje det er noen i familien din som du kan snakke med? Foreldrene dine bør vite hvordan du har det nå, slik at de kan hjelpe deg og tilby deg god støtte, forståelse og masse kjærlighet. Det trenger du!

Du kan også gå til en lærer du kjenner, rådgiver eller helsesøster på skolen din eller Helsestasjon for ungdom. Der kan du fortelle litt om det du har opplevd og at du har det veldig tungt nå. Det er bra hvis du klarer å si rett ut til noen at du tenker på selvmord. Hvis du synes det er litt vanskelig å forklare, kan du kanskje vise fram det du har skrevet til oss?

Om du ønsker noen å snakke med helt anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. Du kan også bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg!

Selv hvor tungt livet kjennes ut for deg nå, husk at ingen problemer er for store til at det fins mange bedre løsninger enn selvmord. Med riktig støtte er jeg sikker på at du kan klare å komme deg gjennom dette, og du vil se at livet kan snu og endre seg til å bli mer positivt. Ikke gi opp, du fortjener hjelp og forståelse for å få det bedre. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Hold ut og husk at det finnes hjelp for det du strever med. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing