Hopp til hovedinnholdet

Er det mobbing?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 som går i 9.kl. Jeg sliter veldig med en jente i klassen. Hun stirrer veldig stygt på meg, flytter seg når jeg kommer i nærheten og viss vi er på gruppe sammen så ser hun ikke på meg og svarer meg ikke. Jeg har venner og sånn og alle ser hva som skjer, men ingen gjør noe. Dette plager meg veldig fordi blikka hun sender meg sårer meg veldig og får meg til å føle meg dårlig. Har snakka med mamma og pappa men de sier at jeg bare skal overse det og de sier bare at hun er sjalu eller no. Hun har holdt på med dette siden 5. Klasse. Vet liksom ikke om det hun gjør er mobbing eller ikke? Burde jeg takle å få stygge blikk og bli avvist hver dag på skolen? Liksom de andre er ikke slemme som hun men de sier heller ingenting så vet liksom ikke hva de tenker. Har lyst til å si ifrå men føler ikke det er noe å si ifrå om siden folk bare sier jeg skal overse det, men det går ikke! Hav gjør jeg??

Besvart 10.02.2019 15:18
 

Svar
Hei jente (15)

Det høres veldig ut som at dette er en form for mobbing, både fra hennes side og fra alle de som ikke sier ifra når de ser hva som skjer. Du ar sagt ifra til foreldrene dine, men har du prøvd å snakke med voksne på skolen? Det kan være lærer eller helsesykepleier

Ellers ville jeg prøvd å ta det opp med henne. Konfrontasjon kan virke kjempeskummelt, men du kan rett og slett vise at det ikke er noe du finner deg i. På tomannshånd, spør henne hva greia er, om det er noe du har gjort eller om det er noe annet. Forklar henne hvordan det får deg til å føle deg. 

Som sagt er det ikke noe enkelt, men etter situasjonen å dømme tror jeg disse to tingene er det som hjelper mest, spesielt siden det har holdt på så lenge. 

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing