Hopp til hovedinnholdet

En jente skrev stygge ting etter et selvmordsforsøk

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde et selvmordforsøk for ikke lenge siden og tok 30 paraceter. Men jeg overlevde og landa på sykehuset. For noen dager siden sendte en jente meg en snapchat video å sa «til bursdagen skal du få paracetpakke, en om dagen», jeg svarte at hun skulle kutte ut og det var lavmål. Hun svarte meg «det er du som er lavmål for å ha tatt paraceter og ikke henge degselv». Jeg svarte henne ikke da men tok video opptak av begge videoen og har bevis. Jeg er usikker om jeg skal anmelde det, fordi jeg har allerde en om sex som underåring med en 18 åring. Hva syntes dere jeg burde gjøre?

Besvart 03.03.2019 19:19
 

Svar
Hei

Først og fremst vil jeg si at det denne jenta skrev til deg er helt uakseptabelt, og bør få konsekvenser for henne. 

Det du beskriver kan muligens være straffbart etter straffeloven § 266 om hensynsløs atferd. Det blir imidlertid opp til politiet, dersom du velger å anmelde, å vurdere om det som jenta skrev vil være straffbart etter denne bestemmelsen. 

Du skriver at du er usikker på om du skal anmelde det. Det at du allerede har en sak inne hos politiet som fornærmet er ikke til hinder for å anmelde en ny sak. Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine eller andre voksne som du stoler på, så kan dere sammen finne ut av hva dere skal gjøre. 

Du skriver ikke hvor gammel denne jenta er. Hvis hun er under 15 år (den kriminelle lavalderen) kan hun uansett ikke bli straffet. Politiet kan likevel opprette etterforskning, og innkalle jenta og foreldrene hennes til samtale hos politiet. 

Hvis jenta går på skolen din, kan du også snakke med en sosiallærer eller helsesøster, der som kan følge opp saken. Dette kan du også gjøre selv om hun går på en annen skole. 

Det er også mulig å be om at saken blir behandlet i Konfliktrådet, hvis du ønsker det. Du kan lese mer om konfliktrådet i artikkelen "Bruk konfliktrådet", som ligger med svaret mitt til deg. Konfliktrådet har lang og tung erfaring i å megle i saker som oppleves som svært vanskelig for de som er parter.

Jeg håper du får mye god støtte og hjelp av både fagfolk og av andre mennesker rundt deg etter selvmordsforsøket. Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

Jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing