Hopp til hovedinnholdet

Mobbet i 6 mnd. Har informert lærer , men det er ikke slutt. Hva gjør jeg ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har blir mobbet i circa 6 måneder. Jeg sa ifra til læreren min 5 ganger i januar og han informerte foreldrene mine og mobberne men jeg blir fortsatt mobbet. Jeg har fått drapstrusler og advarsler og på snap adder folk meg å sier at det er noen som kommer å tar meg. Jeg får ikke truslene lenger, men de som mobber meg sier stygge ting å de ler av meg hver gang jeg går forbi. Når vi sitter i klasserommet peker de å ler og kommenterer stygge ting om klærne mine og hvordan jeg ser ut. Jeg har allerede nok å tenke på og klarer ikke dette lengre. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 11.05.2019 10:28
 

Svar
Hei

Det her er ikke greit.

Du har gjort helt riktig med å informere læreren din. På skolen er det rektor som har det øverste ansvaret for alle elevene på skolen. 


Rektor er øverste ansvarlig for at mobbing ikke skal få utvikle seg på skolen du går. Dersom rektor ikke tar problemet på alvor har du og foreldrene dine mulighet til å ta kontakt med fylkesmannen i ditt fylke. Der skal det være personer ansatt som kan hjelpe rektor med å få en skole som skal være mobbefri. 

Alle elever har rett på et godt skolemiljø. Både det fysiske og det psykososiale miljøet skal legge til rette for at man både lærer og trives på skolen. Lærerne og andre ansatte på skolen plikter å jobbe for et godt skolemiljø og gripe inn dersom elever mobbes, diskrimineres, utsettes for vold eller rasisme. Opplæringslovens kapittel 9.

Helsesykepleier på skolen du går kan og hjelpe deg med å kontakte rektor og forklare din situasjon. Helsesykepleier vil jobbe sammen med dine foreldre slik at alle voksene er informert om saken.

 

Jeg har lagt med noen artikler jeg tenker kan være nyttige å lese .  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing