Hopp til hovedinnholdet

Mobbing

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg mobbet...de kaller meg stygg, feit, guttehore fordi jeg bruker sminke, de sier jeg ikkje er verdt noe, de mener att jeg er «nerd» fordi jeg bruker fritiden min til å se på dokumentarer og lese til prøver og generelt i skolebøkene...jeg blir lei meg og umotivert....jeg blir ikkje akkurat deprimert men jeg blir jo ikkje akkurat glad heller...

Besvart 26.05.2019 21:21
 

Svar
Hei

Det er helt uakseptabelt at du utsettes for sånt. Dette er ren og skjær mobbing.

Hvis det er medelever som snakker til deg på den måten, så skal du gi beskjed til sosiallærer, kontaktlærer eller helsesykepleier på skolen. Setter ikke de i gang tiltak i løpet av få dager, så skal du kontakte Fylkesmannen i fylket du bor - da er skolen pålagt å sette inn tiltak raskt, og fylkesmannen vil følge det opp.

Mange fylker har nå ansatt eget mobbeombud. Du kan kontakte den direkte.

Som du sikkert forstår, så har du lovverket på din side. Du skal ikke forandre deg og din personlighet for å unngå å bli kalt ting.

Lov meg at du forteller noen voksne om hvordan du har det, så snart som mulig.

Legger ved noen artikler du bør se på.

Stå på - heier på deg:-)

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing