Hopp til hovedinnholdet

jente 13 år, gutt i klassen mobber meg, Hvordan gå ned i vekt

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 13 år og er litt nisseformet. en gutt i klassen min mobber meg for det og synes jeg burde slanke meg...hvordan kan jeg gå ned i vekt og hvordan skal jeg kunne være meg selv hundre prosent uten at han skal kommentere det...jeg orker ikke mer nå, og jeg kan ikke ha på de klærne jeg liker (stramme klær) for da vil han mobbe meg og kommentere det. hvordan skal jeg bli kvitt de kommentarene

Besvart 11.06.2019 23:35
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss! Min første tanke er at det er ikke en gutt i klassen som skal bestemme hvordan du sal se ut og om du trenger å slanke deg, - det er noe du selv skal kunne bestemme. Om gutten synes du veier litt mye og burde slanke deg, så er det hans sak. De fleste andre kommenterer kanskje ikke kroppen din i det hele tatt .Det er ikke sikkert du får det noe bedre  om du f.eks skulle ta av deg 4-5 kilo og synes heller ikke du burde slanke deg.

Det som teller mest er at du er fornøyd med deg selv og den personen du er.Du sier ikke noe her om hvor mye du veier og hvor lang du er, og derfor er det vanskelig for meg å kunne si noe om hvorvidt du trenger å gå ned i vekt eller ikke.

Jeg vil oppfordre deg til å være fornøyd med den kroppen du har og selv om du kanskje ikke er syltynn er det ikke det som avgjr hvordan du er som person.

Du kan også spørre han hvordan han hadde reagert om det var du som sa slike ting til han og be han la være å kommentere din kropp, - det har ikke han noe med!!

Se også de artiklene jeg legger ved til deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing