Hopp til hovedinnholdet

Nettmobbing

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Tre stykker jeg hang en del med før, men som jeg nå ikke har noe særlig til felles med, har laget en låt og publisert den på soundcloud. Er nokså sikker på at teksten i sangen er laget for å være ekkel mot meg. Tar det rett og slett som en krenkelse eller mobbing. Har jeg noe ståsted i det å anmelde dem for dette? Evt. hvilke foretak burde jeg ta tak i?

Besvart 11.06.2019 14:41
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å gi deg et konkret svar, i og med at du ikke opplyser hva det er du mener som gjør at sangen er laget for å erte/mobbe deg. Dersom du er usikker på om sangens innhold er i strid med loven, kan du anmelde saken. Politiet vil da vurdere om ytringen/sangen er i strid med loven.

Selv om sangen ikke skulle være straffbar kan den likevel være i strid med skadeserstatningsloven § 3-6 om ærekrenkelser. Dette er et spørsmål som må avgjøres av domstolen. Det skal imidlertid ganske mye til for at noen skal anses å ha ærekrenket deg med ytringer (sang), da vernet om ytringsfriheten står veldig sterkt i Norge.

Du kan forsøke å kontakte Soundcloud for å få dem til å fjerne sangen fra siden.

Jeg anbefaler deg også å lese denne artikkelen om nettmobbing.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing