Hopp til hovedinnholdet

Spørsmålet mitt er da om det finnes noen medisiner ellernooe som kan fjerne litt av smerten min og eventuelt noen slankemetoder som virker...

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg ble mobbet i fortiden men føler at jeeg ikke er flink til noeenting. Vil drive med musikk men føler meg ikke god nok. Det er det samme med gutter. hver gang jeg finner en jeg virkelig liker så mister jeg han fordi jeg føler meg ikke god nok. Så spørsmålet mitt er da om det finnes noen medisiner ellernooe som kan fjerne litt av smerten min og eventuelt noen slankemetoder som virker... På fprhånd Takk :)

 

Svar
Hei

Det å ha opplevd mobbing, kan være med på å gjøre at selvfølelsen og troen på seg selv har blitt litt dårlig.  Du spør om det finnes medisin eller noe for å rette opp i dette.  Noen piller for dette finnes nok ikke, men det finnes måter å få styrket troen på seg selv på igjen.  Og mye av dette kan du jobbe med selv.  Det aller første du  kan begynne med, er å holde fokuset på det som du FÅR til.  Jeg er helt sikker på at det er masse du kan og får til.  Gi deg selv ros for det.  Vanligvis er vi veldig flinke til å la være å rose oss selv, og tenker; æsj, det kan da alle, jeg er jo ikke noe spesiell, de andre gjør det bedre enn meg o.s.v. -Og så driver vi dermed å bryter vår egen selvfølelse ned.  Er det vanskelig å komme igang, kan du for eksempel begynne med å svare på spørsmålene: "hva er det som gjør meg til en god venn?" og "hva er det som gjør meg til en god datter?".  Lag en liste for deg selv over det som gjør deg til nettopp den gode vennen og datteren du er.  Så er neste skritt å si til seg selv at man ikke kan være flinkest i alt.  Du trenger ikke å jakte på ting du er flinkest i, penset, slankest o.s.v., men gi deg selv positiv tilbakemelding for at ting er "bra nok".  Kanskje må du øve litt på nettopp å være fornøyd med å være "bra nok". 

 

Det å få bedre selvfølelse og bedre tro på seg selv, handler om å endre tankemønster.  Du må jobbe litt systematisk, men så er jeg sikker på at du vil få det til.  For noen kan det være en hjelp å ha en samtalepartner som støtter seg litt i en slik endringsjobb.  Du kan for eksempel ta kontakt på helsestasjon for ungdom, med skolehelsesøster eller med sosiallærer hvis du trenger en slik støttespiller. 

 

Når det gjelder slanking, så er det å spise regelmessig, passe store måltider og TRENE regelmessig egentlig hele hemmeligheten.  Her handler det om å bestemme seg for en forandring som skal vare, sette seg små oppnåelige mål, og gi seg selv ros når målene er nådd, før evt. nye mål settes.  Se råd i artikler under.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing


Quiz: Hva vet du om psykisk helse? #2

Hvorfor rammes man av psykiske lidelser?