Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt som liker å gå i fine og kule klær, men år jeg går på skolen lurer alle på hvorfor jeg klær meg så pent

 

Spørsmål
jeg er en gutt som liker å gå i fine og kule klær, men år jeg går på skolen lurer alle på hvorfor jeg klær meg så pent på en litt frekk og plagsom måte spessielt guttene. så jeg har begynt å gå med klær som jeg egetlig ikke har lyst å gå i. hvordan kan jeg gå i det jeg har lyst til uten at jeg skal bli tatt som et mobbeoffer?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For meg høres det ut som du har funnet deg en stil som du liker, -og det er bra.

Så er det jo litt slik at andre har lett for å kommentere det som er litt annerledes enn det de selv liker og står for. Mange er veldig redde for å skille seg ut, og vil nok innerst inne beundre deg for at du TØR, men de tør ikke engang vise de andre at de syns det om deg, og blir heller med på "felleskoret".

Etterhvert som du blir eldre blir det nok lettere å få aksept for å ha sin egen stil, for da er det nok også andre som vil tørre å være litt annerledes enn "alle andre".

-Om du tør å stå for ditt valg, og tåle litt kommentarer og blikk, så vil det nok avta litt etterhvert. -Det må bli opp til deg om du velger å gå i det du liker best og orke det, eller om det blir enklere for deg foreløpig og velge klær som er litt mer lik de andre på skolen.

Jeg skulle ønske det var slik at jeg bare kunne si; "Gå som du vil, -det må de andre bare akseptere". -Men jeg vet at det kanskje ikke alltid er helt så enkelt hvis det er mange som lett driver å kommenterer og mobber. -Du vet best hvordan miljøet er rundt deg; om du har DINE allierte venner som støtter deg, om det er bare litt kommentarer som lett kan overhøres, eller om det vil bli et problem for deg hvis du skiller deg for mye ut.


Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing


Quiz: Hva vet du om russetida?

Hvilket telefonnummer bør du huske dersom du skulle havne i en ulykke?