Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 15, har mistet alle vennene sine og trenger å finne nye venner

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Har vært mobbet hele barneskole og mistet alle vennene jeg hadde. Nå har jeg ingen venner, hva kan jeg gjøre???. Trenger noen å være med som er på min alder

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss i ung.no!


Du skriver litt lite, så det er litt vanskelig for meg å se sammenhengen her. Men det du skriver synes jeg er veldig leit å lese. Du skriver at du har blitt mobbet hele barneskolen og mistet alle vennene dine. Men det betyr samtidig at det jo er håp!Du har hatt venner før, det betyr at det er store muligheter for at du igjen kan få venner!

Fordi det står litt lite om bakgrunnen for at du ikke lenger har venner, blir jeg litt nysgjerrig på hva som har skjedd. Hvorfor har du blitt mobbet, og hva det er som har gjort at det har kostet deg alle vennene dine? Hva det er som har gjort at vennene dine har sluttet å være vennene dine? Har de virkelig sluttet å være vennene dine? Eller tenker du at de ikke vil være vennene dine lenger? At de ikke liker deg av en eller annen grunn?

For å få litt klarhet i de spørsmålene over, som jeg tenker kan være godt for å unngå å havne i samme situasjon igjen, tenker jeg at det kan være lurt å snakke med for eksempel helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Helsesøster kan hjelpe deg med å tenke ut hvordan du kan tilnærme deg andre mennesker på din egen alder, og evt. "lære" deg ulike sosiale "koder. Videre tenker jeg at for å få venner så må du stille deg åpen for det. Én ting du kan gjøre er å finne ut hva du liker å gjøre på fritiden, lag deg en liste over det du liker. Også kan du oppsøke miljøer der du kan drive med de tingene du liker sammen med andre. Liker du for eksempel å spille et instrument kan du kanskje melde deg inn i et korps, eller du kan sjekke ut om det er noe miljø for å starte noe band eller du kan lete på internett etter andre spillemuligheter i nærheten der du bor. Liker du å spille fotball, basket, håndball, fekte eller hva som helst kan du kanskje melde deg inn i et idrettslag. Dersom du synes det er vanskelig å finne fram, kan du få litt hjelp av helsesøster. Det viktigeste av alt: IKKE GI OPP!!!

Jeg legger også ved noen artikler nedenfor som kan være til hjelp!!!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing