Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg besøke han uten å fortelle det til foreldrene mine? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Ifjor sommer, ble jeg kjent med en gutt via nettet. Han hjalp meg da jeg var veldig deperimert, og jeg føler at jeg er helt okay igjen nå. Han gjør meg utrolig glad, og jeg elsker ham skikkelig mye. I høst ble vi litt mer enn venner. Tingen er at han bor i Canada. Jeg har utrolig lyst til å møte ham. Han skal komme hit i juli, men jeg vil veldig gjerne besøke ham når han har avgangsballet sitt i mai. Penger til flybillett osv er ikke et problem, han vil faktisk kjøpe billetten for meg. Foreldrene mine vet om forholdet vårt, mamma er ok med det, men pappa synes det er useriøst og bare dumt fordi vi ikke har møttes en gang. Det var aldri meningen at jeg skulle falle for ham liksom. Men han er bare så fantastisk. Hva skjer om jeg drar uten å fortelle foreldrene mine? Hva kan jeg gjøre for å overbevise dem isåfall?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg vil absolutt fraråde deg å dra uten at foreldrene dine vet det. De kommer jo til å finne ut at du er borte, og konsekvensene for å reise uten tillatelse er jeg redd kommer til å være stygge. Vil du virkelig foreldrene dine så vondt? De kommer til å bli utrolig bekymret for deg, de kommer til å miste tilliten til deg (som vil føre til at det blir vanskeligere å få lov til ting senere) og de kommer til å bli såret for at du ikke turde å snakke med dem om dette. 

Jeg synes det er skummelt om du skal reise helt alene til Canada, til en gutt du aldri har møtt før. Er du sikker på at du vet hvem han er? Hva vil du gjøre dersom du kommer dit og kjemien ikke er den samme som dere har over nett? Hva om du får hjemlengsel, dere krangler eller blir lei av hverandre? Da har du ingen andre, og du er en utrolig lang flyreise hjemmefra. Det er ikke bare bare å komme seg hjem igjen fort, og du har heller ingen andre plasser å være. Det finnes ingen trygghet når du reiser så langt alene, til en gutt du bare kjenner via internett. 

Jeg skjønner ikke hvorfor du har sånt hastverk. Han skal jo besøke deg allerede i juli. Jeg vil heller foreslå at du venter med å eventuelt reise til Canada til han har vært her. Da har dere allerede møtt hverandre, du vil være tryggere på han og forholdet deres, foreldrene dine har møtt han og vil være sikrere på han og det er på alle måter mye tryggere å reise på besøk til han. Her hjemme har du jo et helt sikkerhetsnett om det skulle gå galt. Jeg synes ikke det høres noe lurt ut at du skal reise til Canada for å besøke han alene. Om du først skal besøke han synes jeg det er mye bedre om du foreslår at familien kan ta det som en ferietur. Det vil være mye lettere å få tillatelse fra foreldrene dine om de kan være med og ha mer kontroll på hva som skjer, i tillegg til at du har trygghet for din egen del. Du har foreldrene dine der og kan være sammen med dem om ting ikke ble som det skulle mellom deg og han. Det er ikke det samme å snakke over nett som å være sammen på ordentlig. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett