Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg bildene slettet fra Google Bilder? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Når jeg søker på instagram navnet mitt kommer det flere bilder av meg på google bilder. Og jeg har slettet bildene fra min instagram - konto. Jeg er også blitt en privat bruker. Hvordan får jeg bildene slettet fra Google Bilder? Jeg har slettet alle de bildene fra Instagram, og når jeg klikker på "beøsk siden" Kommer det opp "error" eller noe sånt. Hva kan jeg gjøre får og slette bildene? Det er ingen som har lagt dette ut på google det står at det er Instagram. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Disse bildene henger igjen på Google.
Google fungerer slik at "søkerobotene", som det kalles, går gjennom flere nettsider, og kartlegger innholdet. Hvis innhold endres eller fjernes, så vil ikke denne endringen bli registrert før søkerobotene kartlegger siden neste gang.

Heldigvis har Google et eget verktøy for å håndtere slike utdaterte søkeresultater. På nettsiden vår har vi en egen veiledning som forklarer hvordan dette verktøyet brukes, du finner den her: slettmeg.no/veiledninger/slik-sletter-du-informasjon-fra-google

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett