Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å adde han på snap?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei For noen dager siden var jeg på en nettside som heter omegle. Der møtte jeg en gutt fra amerika på 14 år. Vi pratet lenge på video og jeg syntes han virket kul. Han ga meg snappen sin sånn at vi kunne fortsette å prate senere. Nå lurer jeg veldig på om jeg burde adde han eller ikke. Her er litt redd for at han egentlig bare vil få nudes eller noe sånn. Er det trykt å adde han??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er fint at du har tenkt gjennom dette og er kritisk til hvem du vil adde på snap. Man skal alltid være forsiktig når man møter folk på nettet. I utgangspunktet er det nok ingen stor fare i å adde han på snap, så lenge du er klar på hva du står for. Dersom han skulle be om nudes eller andre ting du ikke ønsker å sende er det viktig at du er klar på dette og står imot. Du skal ikke måtte gjøre noe du ikke vil. I verste fall kan du alltid blokkere/slette han om det ikke skulle fungere.

Dette valget er i utgangspunktet helt opp til deg. Det viktigste er at du har tenkt gjennom situasjonen og ikke gjør noe du ikke føler deg komfortabel med. Dersom du synes det er ukomfortabelt eller utrygt å ha han på snap, trenger du ikke å adde han. Tenk litt over hva du faktisk ønsker og eventuelle konsekvenser.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett