Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ei venninne som blir mobbet anonymt på sarahah.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ei venninne som vlir mobbet anonymt på sarahah. Hun får mange stygge kommentarer og problemet er at disse kommentarene blir skrevet anonymt. Jeg har sagt til henne flere ganger at hun burde si ifra, men hun vil ikke. Burde jeg ta sjansen for å si ifra for henne til lærerne? Har dere også noen andre tips om anonym nettmobbing og hvordan man kan få slutt på det? Jeg har noen tanker om hvem som kan ha skrevet det, men jeg vil ikke ta feil. Vær så snill og svar fort for jeg vil ikke at venninna mi skal gå rundt og være lei seg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Venninnen din er heldig som har deg!
Du kan be henne fjerne appen og gå ut av nettestedet. Da slipper hun mobbingen. Hvis du også går ut av den, støtter du henne enda mer. Man trenger ikke være på alle nettsteder. 
Hvis hun ikke vil det, kan du snakke med lærerne om det. Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.  
Så lenge det finnes nettsteder der man kan være anonyme, vil det sannsynligvis være nettmobbing. Se artikkelen om nettmobbing. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing