Hopp til hovedinnholdet

Kontakt med en gutt på snap som bor i samme by

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har begynt å snappe med en gutt som er 16 år og jeg kjenner han ikke, men han bor i samme by som meg og jeg bor i og jeg fant det ut den 13. mai. Jeg har sendt lettkledde bilder til han og det han har sendt til meg det er bilder av hva han gjør til snappene mine og han har også sendt en snapp der han hadde stå og jeg synes det er kjempe ekkelt. Jeg er redd for å møte han siden han bor i samme by so meg. Jeg er redd for at han skal skrive at han vil møte meg, men jeg vil gjerne møte han hvis han spørr meg en gang.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er forståelig at det kan være både spennende og skremmende å ha "seksuell" kontakt med en gutt du ikke kjenner på snap. Tenk over hvordan du kan sette grenser for deg selv på sosiale medier. Det er lurt å tenke igjennom hva slags type kontakt du ønsker å ha med andre på nettet og hvor dine grenser går for hva du vil dele. Hvis du lager noen regler for deg selv er det lettere å ikke gå for langt i en situasjon hvor du har kontakt som ikke er greit.

Det du har delt til nå kan du ikke gjøre noe med. Du kan anmelde han hvis du opplever at bilder eller filmer av deg kommer på avveie, og du kan si at du vil at han skal slette alt fra deg hvis han har tatt vare på noe.

Når han går så langt at han sender bilde av sin ståtiss uten at du har bedt om det, bør du være forsiktig med å treffe han. Ikke treff han alene og tenk igjennom hva du ønsker med kontakten. Det kan være spennende å ha kontakt med noen man får oppmerksomhet av. Men det kan også være at han flørter med deg og kan finne på å utnytte deg etterhvert. Snakk med en voksen hvis han truer deg eller presser deg til å gjøre noe du ikke vil. Hvis kontakten er ekkel igjen bør du kutte kontakten med han ved å blokke han. Det er ulovlig og straffbart for han å oppfordre deg til å ha seksuell kontakt med han på sosiale medier. Han har heller ikke lov til å gjøre noe seksuelt med deg når du er under den seksuelle lavalder som er 16 år.

Se også vedlagte artikler, og prøv å sette grenser for deg selv. Snakk eventuelt med helsesøster på skolen hvis du trenger å snakke med noen om hva du skal gjøre med kontakten videre. 

Lykke til videre.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett