Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få eldre gutter til å slutte å mase om sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mange gutter som er 18 og 19 år legger meg til på snap og etter jeg har akseptert når de har lagt meg til har jeg snakket med dem en stund på snap så spør de meg om å pule og om jeg kan suge dem og jeg vil ikke pule og suge dem og jeg har sagt til dem at jeg ikke vil, men de klarer å overtale meg, men jeg angrer veldig på at jeg har sagt ja til å pule og suge dem . Hva burde jeg gjøre og hvordan skal jeg få gutter som er 18 og 19 år til å slutte å mase på meg om å pule eller at jeg må suge dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Du er den eneste som bestemmer om du skal ha sex med noen og på hvilken måte. Selv om eldre gutter legger deg til på snap og ber om sex med deg, så er dette ikke noe du trenger å gjøre. Det er helt ok å ikke akseptere de som venner på snap, eventuelt å slette de. Ber de om sex, kan du la være å lese meldingene deres eller blokkere de. Ingen har rett til å mase seg til sex med deg.

I Norge finnes det noen lover som sier noe om hvem en kan ha sex med og når. En av lovene sier noe om hvor gammel en må være. En person over 16 år kan ikke ha sex med noen som er under 16 år. Da kan en få straff. Du gjør ikke noe galt, men de som har sex med deg bryter loven. Du kan derfor enten si ifra at dette er noe du må fortelle til noen eller melde guttene til politiet. 

Noen ganger er ikke alt som skjer en det som en egentlig skulle ønske. Da er det ok å snakke med noe for å få hjelp og støtte. Helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom er fin å prate med.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett