Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så lei av livet mitt og føler at alle hater meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg håper dere kan svare så fort som mulig. Jeg var sammen med en mann som er 21 år og jeg sendte nudes til han og jeg fortalte alt om meg til han, men han vil ikke snakke med meg og jeg vet ikke hva jeg har gjort galt. Jeg vil gråte og jeg føler at han brukte meg. Jeg vet ikke om jeg klarer å sove i natt. Jeg er lei livet mitt fordi jeg føler at folk hater meg og jeg vil ikke leve lenger. Hva skal jeg gjøre for å glemme han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Det er ingen god følelse å føle seg brukt!

Du er 14 år og denne mannen er 7 år eldre enn deg. Faktisk er det slik at dette er ulovlig, og at denne mannen kan bli satt i fengsel for at dere har vært sammen. 

I Norge har vi en lov som skal beskytte alle under 16 år for å bli utsatt for seksuelle handlinger. Det betyr at en person over 16 år kan bli straffet for å ha sex med en person under 16 år. Den seksuelle lavalderen er lovbestemt, og skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Det er kun den voksne over 16 år som er ansvarlig og som kan straffes.

Vi har denne aldersgrensen for å beskytte personer under 16 år mot å bli utsatt for seksuelle handlinger man ikke er moden for. Det er også slik at sex kan føre til graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner, som for eksempel klamydia. Det er derfor viktig at man er moden og klar over slike konsekvenser før man har sex, slik at man kan beskytte seg mot dette.

 

Kanskje den mannen har innsett at den han gjør er ulovlig og blitt litt redd. Dermed ønsker han ikke å snakke mer med deg eller ha mer kontakt. Dette skal du være glad for! Selv om du føler deg trist og lei, vil det nok være det beste for deg.

Det er heller ikke så lurt å sende nakenbilder på nettet til noen. Disse bildene kan bli sendt rundt til alle, og plutselig dukker de opp hos din familie. Det hadde ikke vært gøy at klassevenner eller familien hadde sett disse bildene.

Kanskje det hadde vært bra for deg å snakke med helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Helsesøster har erfaring å snakke med ungdom om mange ulike ting. Der kan du få råd, samtidig som det er godt å snakke med noen voksne om sine tanker og følelser. Ikke vær redd for å ta kontakt med henne!

Kjærlighetssorg kan være hardt og det er normalt å føle at hele verden raser sammen. Forsøk å se fremover og på ting som du ser fram til. Dette er noe som helsesøster kan hjelpe deg med, slik at hverdagen din blir bedre.

Nedenfor kan du lese flere artikler om disse temaene.

Ønsker deg masse lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du redd for at bildene dine blir misbrukt på nettet?

Tenker du over at bilder du sender og deler på nett kan bli misbrukt av andre?

Gå til vote

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Har du delt nakenbilder av andre?

Gutter sitter i trappa og ser på mobilene sine (colourbox.com)

Har du videresendt et bilde som bare var ment til deg, og skjønt at det ikke var en ok ting å gjøre? Her er noen tips til hvordan du kan rydde opp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett