Hopp til hovedinnholdet

Lagrer eller deler snapchat bilder og videoer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har sendt nakenbilder og videoer av meg selv på snapchat. Jeg stoler på personene jeg har sendt det til, og ingen har tatt skjermbilder av det jeg har sendt. Det jeg lurer på og er litt redd for er om snapchat på noen som helst måte kan lagre disse bildene og dele de, eller om faren med å sende disse bildene hovedsakelig ligger i potensielle mottakere, og om de lagrer/videresender dem eller ikke?

Besvart 25.10.2018 13:05
 

Svar
Hei

Snapchat lagrer bilder og videoer på sine systemer for at brukerne skal kunne laste de ned når de mottar bilder og videoer. Men Snapchat skriver at de bare lagrer ting midlertidig, og når alle mottakere har sett innholdet blir det slettet fra Snapchat sine systemer.

Snapchat deler ikke innhold med noen andre. Dersom de gjør dette skal det være opplyst i bruksvilkårene og/eller personvernerklæringen dems, hvis ikke er det ulovlig. Snapchat er et nokså profesjonelt og pålitelig selskap, så dette burde ikke være noe problem. Vi er ikke kjent med at Snapchat deler innhold på denne måten.

Det er som du sier at risikoen hovedsaklig ligger i potensielle mottakere, og om de lagrer eller videresender innholdet.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett