Hopp til hovedinnholdet

Har Snapchat tilgang til bilder jeg har sendt og lagret i minner?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om Snapchat har tilgang og har lov til å bruke bildene jeg både har sendt og lagret som minner/«My eyes only» på snapchat? Dette gjør meg veldig redd, da det er flere bilder jeg både har sendt og lagret som jeg ikke vil at skal spres. Har hørt at Snapchat har lov til å bruke informasjonen din i markedsføring og lignende siden man samtykker når man oppdaterer? Stemmer dette? Og hva bør jeg isåfall gjøre hvis det er tilfellet, slettes bildene jeg har på minner fra Snapchat sine servere hvis jeg sletter dem?

Besvart 06.11.2018 14:36
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Alt du sender og mottar via Snapchat har Snapchat teoretisk tilgang til. Dette er fordi alt sendes gjennom dem.

Men Snapchat er et stort og seriøst selskap som aldri ville brukt dine bilder uten ditt samtykke. Så dette er ikke noe du trenger å bekymre deg over.

Det at Snapchat bruker informasjonen din i markedsføring betyr ikke at de publiserer eller legger bildene dine offentlig. Dine bilder er dine bilder.

Dersom du sletter bildene helt fra appen skal de i teorien bli slettet helt fra Snapchat sine systemer også. Men dette er det bare Snapchat selv som vet helt sikkert.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Snapchat Instagram Facebook

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett