Hopp til hovedinnholdet

Nesten alle i klassen har Snapchat, hvordan få lov av foreldre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, nesten alle i klassen (7. Klasse) har Snapchat, men mammma og pappa sier at jeg ikke burde ha det og det skjer masse ting på appen f.eks at noen kan spørre om nakenbilder og alt mulig sånne ting. Noen ganger chatter de andre fra klassen sammen om meg eller andre som ikke har snap og noen ganger kommet de på skolen og har avtalt og gjøre forskjellige ting og jeg har ikke peiling på hva. Da føler jeg meg utestengt. Hva kan jeg gjøre får å fortelle mamma og pappa at Snapchat ikke er SÅ farlig liksom?

Besvart 16.03.2019 19:54
 

Svar
Hei

Jeg kan forstå at det er vanskelig for deg og at du kan føle deg utestengt når nesten alle i klassen har Snapchat utenom deg. 

De fleste sosiale medier har 13 års aldersgrense. Det vil si at du er gammel nok til å skaffe deg en konto der. Det er likevel sånn at foreldrene dine kan si nei hvis de mener at du ikke er moden nok eller forsiktig nok til å bruke det.

Du bør prate med foreldrene dine å fortelle de det som du har skrevet her. Fortell at du går glipp av avtaler og ting som skjer på fritiden når alle avtaler det over Snapchat. Prøv å argumentere litt med foreldrene dine og hør på hvilke grunner de har til at du ikke får lov. Kanskje har du noen gode grunner du kan komme med? Kanskje kan du få en bedre forståelse av hvorfor de ikke vil at du skal ha det enda.

Du kan også be dem prate med andre foreldre som lar barna sine bruke appen, mange foreldre tror kanskje ikke på at "alle andre har det" og har derfor lettere for å si ja når de prater med andre foreldre?

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser