Hopp til hovedinnholdet

Hver natt ringer noen med skjult nummer til meg

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Nesten hver dag mellom klokken 3/5 om natten ringer noen meg på skjult nummer. Jeg tar telefon ikke. En gang gjorde jeg det og personen sa ikkeno. Jeg syntes det er litt skummelt å bli vekket av at noen ringer meg mitt på natten.. jeg kan ikke blokere et skjult nummer heller..

Besvart 11.06.2019 14:09
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no!

Jeg skjønner godt du synes det er ubehagelig å få oppringninger på natten av skjult nummer. 


Det enkleste er å ha telefonen på nattmodus på natten slik at du ikke blir vekket og forstyrret av telefonen. Eventuelt kan du bytte telefonnummer og har nummeret ditt skjult på alle former for nummeropplysninger. 

Har du noen andre voksne som kan ta telefonen din noen netter og svare på oppringingen? Kanskje det tar slutt om noen andre svarer telefonen din. Eller finner ut hvem som ringer og hvorfor.

Det du beskriver skjønner jeg oppleves som skummelt. Hvis du trenger ytterligere hjelp så anbefaler jeg deg å ta kontakt med lokalt politi og fortelle om din bekymring. Det du forteller om kan være straffbart og det kan anmeldes. Dersom du anmelder saken så er det mulig for politiet å forsøke å identifisere den som ringer deg via teleselskapet.

 

 

Håper det løser seg for deg!

 

 

 

 

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett