Hopp til hovedinnholdet

skatt på blogg

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 19 år som har begynt å blogge. Jeg har blitt sponset og er medlem på noe som heter tradedoubler der står det at du må betale skatt av all provisjon (affiliate). Jeg vet ikke helt hva det betyr.. Kan dere forklare meg? og hvordan betaler man skatt av det du tjener da? og gjelder betaling på gaver og gavekort du får også? Jeg får ikke fri kort, da jeg går på arbeids avklarings penger, så hvis jeg må betale noe, fortell meg hvordan vær så snill, så jeg ikke havner i økonomisk krise. Tusen takk for hjelpen på forhånd. Mvh bekymret jente på 19 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har så mange følgere at du kan tjene penger på bloggen din. 

Når det gjelder skatteregler knyttet til blogg, er det best om du kontakter skatteetaten direkte. 


Du kan søke på blogg på deres nettsider www.skatteetaten.no, men i mange tilfeller kan det være vanskelig for deg som blogger å ta stilling til om bloggingen skal anses som en næringsvirksomhet, et arbeidsforhold eller som en fritidsaktivitet. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med skattekontoret for å få råd om hvordan du skal forholde deg som blogger.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging