Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 14 år og er nesten ferdig med en novelle. Har lyst til å publisere den og lurte på om det egentlig er mulig?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 14 år. Jeg har alltid hatt lyst å klare ting, men får det ikke til. jeg har prøvd fleir ganger men feiler hver gang. Jeg elsker å skrive og har blitt med på ett program der man skriver en novel på en måned. Jeg er nesten ferdig of har lyst til å publisere den. jeg lurte på om det er egentlig mulig? jeg vet ikke om den er super bra, men jeg har lyst til a klare noe i livet. Hva kan jeg gjøre for å større sjangser for å den publisert? Jeg har skrevet den på engelsk, er det bedre eller verrr?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Å skrive er en veldig fin ting, og det er ingeting i veien for at man kan få det gitt ut så lenge det er interessant nok og godt nok. Det er nok ingen dum idé å la noen andre få lese den (kanskje en lærer?) så du kan få noen tilbakemeldinger.

Søker du på forlag på kvasir.no får du en god del treff på steder du kan sende manuset ditt til. Husk å sjekke på nettsidene først og de jobber med skjønnlitteratur. Du må være forberedt på å bli refusert (dvs å få "nei" fra forlaget) en del, for det er de færreste som blir antatt. Da får du ikke la det ta fra deg skrivelysten, men heller trøste deg med at selv de fleste kjente forfatterne også har fått sine manus i reutr.

Det er mulig å legge ut noveller her på ung.no (se ung.no/noveller), men vi foretrekker at de er på norsk. Det gjør nok de fleste norske forlagene også, for selv om du er aldri så god i engelsk er det antageligvis norsk du behersker best og som de norske leserne foretrekker.

Lykke til med skrivingen!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Hva er navnet på den norske nasjonalforsamlingen?