Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg snakke med for å gi ut boka mi?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg skriver en slags fortelling og jeg har ganske lyst til å få den trykket som en bok, og med 1. utkast så fikk jeg 8000 ord. Jeg har allerede tenkte på en oppfølger til denne "boken" Kan du hjelpe meg med hvem jeg kan snakke med for å få publisert? Og enda ett spørsmål, vet du hvor mange sider en fortelling kan ha før den blir til bok? Takk og god jul

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg har dessverre ingen formening om hvor mange ord en "vanlig" bok inneholder, men kikker du i bokhyllene ser du at det er veldig forskjellig lengde på bøker. Men jeg kan tenke meg at de fleste romaner som gis ut i Norge i dag ligger på mellom 150 og 400 sider.

 

Mitt beste tips før du gjør noe mer, er å få noen du vet leser mye og kan en del om litteratur til å lese utkastet ditt. Han eller hun kan sikkert komme med en del gode innspill du kan vurdere før du eventuelt sender noe til et forlag. Det kan være noen i familien din som leser mye, en lærer på skolen du kjenner e.l. Jo bedre og mer "ferdig" det du sender fra deg er, jo større vil sjansene dine til å få napp et sted være.

 

Det finnes mange forlag i Norge. Søk på "forlag" på Google, Kvasir, Gule sider e.l., så finner du hjemmesidene til de forskjellige forlagene. Finn ut om forlaget satser på din type litteratur før du ev. kontakter dem. Det er veldig viktig å ikke miste trua på det du gjør, for "alle" som sender inn manuskript til forlag opplever å bli refusert - det vil si at forlaget ikke er interessert. Lytt til tilbakemeldingene du får - de kan du lære mye av.

 

Du kan også kontakte Unge lovende forfatteres forening for flere tips.

 

Lykke til med skrivingen!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller